Wees voorzichtig onder water: take nothing but pictures, leave nothing but bubbles!!!

Facebook icoon LinkedIn icoon RSS icoon

Foto's

Wil je weten hoe de wereld er onder water uit ziet? Dan ben je hier op de juiste plek. Ik heb een aantal albums met specifieke thema's aangemaakt met daarin door mij gemaakte foto's. Daarnaast heb ik ook al voorzichtige pogingen ondernomen om wat video's te maken en te editen.

Categorieën

Zoetwaterfoto's Nederland

Als ik het over zoetwater duiken in Nederland heb, krijg ik vaak de vraag: Zie je dan wel wat? Zeker weten, kijk maar eens rond. De omstandigheden voor fotografie zijn vaak niet optimaal, vanwege beperkt zicht en weinig licht, maar het is daarom des te bevredigender als foto's lukken.

Nederland zout water

Wat veel niet mensen weten is dat de onderwater wereld in Zeeland zeer bijzonder is en niet te vergelijken is met zoet water. Het is een erg rijk en gevarieerd onderwaterschap, waar je je ogen kunt uitkijken.

Egypte onder water

Egypte is bekend om zijn historische rijkdommen, maar kent ook een ongelooflijke onderwater rijkdom. Ik ga met plezier naar Egypte, vanwege de diversiteit en aangename duikomstandigheden. Je kunt hier zien wat ik daar tegenkom.

Foto's technisch duiken

Hoe zien de groten en mijnen eruit waar ik duik? Daarnaast zie je hier foto's van ijsduiken. Veel duikers beschouwen ijsduiken als onderdeel van het sportduiken, ik niet. Waarom, dat kan je lezen op de pagina Tech Diving.

Oppervlakte foto's

Ook aan de oppervlakte heb ik mijn camera wel eens bij me en daar schiet ik soms ook best aardige foto's.

Video's

Mijn eerste stapjes op het gebied van video en editing kun je hier terug zien.

#Top

Apparatuur

Op zich duik en fotografeer ik met relatief eenvoudige apparatuur. Ik gebruik een Olympus PEN E-PL2 met de standaar 14-42 kit lens en een 9-18 groothoek lens. Verder gebruik ik het PT-EP03 onderwaterhuis van Olympus, waar ik een Inon macrolens voor kan zetten. Als flitsers gebruik ik 2 INON S-2000 onderwater flitsers. Verder heb ik nog een dome poort die ik gebruik als ik mijn groothoeklens gebruik.

Ik wil graag nog 2 extra flisters met externe sensoren aanschaffen, zodat ik in bijvoorbeeld grotten meer diepte in mijn foto's kan krijgen. Daarnaast wil ik ook nog videolampen aanschaffen om in omstandigheden met weinig licht te kunnen filmen.
Overigens houdt daar mijn verlanglijstje niet op, want mijn ideale camera is een OlympusOM-D EM-5, deze kan aanzienlijk meer dan mijn PEN, maar is nog wel heel erg compact en dat in combinatie met het beschikbare Nauticam onderwaterhuis, waarmee ik tot een diepte van 100m zou kunnen.