Wees voorzichtig onder water: take nothing but pictures, leave nothing but bubbles!!!

Facebook icoon LinkedIn icoon RSS icoon

Scholen & Shops

Op deze pagina kan je over mijn ervaringen lezen met scholen, winkels, clubs en andere duikgerelateerde bedrijven. Dit is geen compleet overzicht, maar je kunt ze zien als tips van Lars. Ik hoop dat je er je voordeel mee kunt doen.

Mijn aanraders:

Deep South Diving camp

Deep South Diving is mijn favoriete get-a-way in Egypte. Deze ecolodge 15 km ten zuiden van Marsa Alam is een oase van rust, waar je geweldige duiken kunt maken. Marsa Alam heeft absoluut mijn voorkeur boven Hurghada, omdat je zowel kantduiken als bootduiken kunt maken, het er veel rustiger en het koraal vele malen mooier is. Het grootste deel van mijn Egypte onderwaterfoto's zijn gemaakt tijdens duiken bij Deep South. Take a deep breath @ Deep South Diving en ervaar de gastvrijheid van Karim (Kiki) Noor en zijn staf.

RDC Divinas

Divinas uit Didam is een NAUI duikschool met een kleine winkel in de Liemers en richt zich op het volledige scala van duikopleidingen dat NAUI biedt, van beginnerscursus tot technische opleiding. Buiten dat ik hier tot de staf behoor, heb ik bij Rob (de eigenaar) mijn Intro to Tech opleiding gevolgd en volg ik nu mijn Tech 1 opleiding (decompressie duiken met trimix) hier. Divinas is een goede allround duikschool, waar ik met veel plezier lesgeef en cursus volg.

#Top

ScubaXperience

ScubaXperience is een leuke gezellige duikwinkel in Nijmegen en binnen 2 jaar na opening zijn ze al een 5 sterren PADI faciliteit geworden! De eigenaren Debora en Maarten en de aanwezige staf staan altijd voor je klaar met een kopje koffie. Gezelligheid en duikplezier voeren de boventoon. Een aanrader is de maandelijkse barbeque op de 1e zaterdag van de maand, waar Arwen en ik iedere maand van de partij zijn. En ja ook in de winter gaat de BBQ door. Ik geef soms ook les bij ScubaXperience.

#Top

4Divers

Ik duik eigenlijk altijd met Nitrox en vaak ga ik voor mijn vulligen naar4Divers in Veenendaal. De eigenaar Lex runt een uitgebreide winkel met veel aandacht voor de technisch duiker. Voor een advies op maat kan je hier altijd terecht en vergeet niet de (technische) duikopleidingen die je hier kunt volgen. Via Lex (eigenaar) en 4Divers heb ik mijn Cave 1 opleiding in Hongarije gevolgd. Daarnaast organiseren ze bijzondere duikvakanties en leuke activiteiten zoals Oosterschelde drift duiken of materiaal onderhoud workshops.

#Top

Sea Devils

Ik ben sinds de zomer van 2012 lid van de Sea Devils in Mill, dit is een NOB vereniging waar meerdere NAUI technische duikers lid zijn, waaronder mijn buddies waarmee ik mijn Cave 1 opleiding heb gedaan. Er liggen diverse objecten in de plas waarop/waarmee we specifiek onze technische vaardigheden kunnen bijhouden en kunnen aanscherpen.